Anna Kłosińska – dyplomowany fizjolog żywienia, dietetyk, pedagog terapeuta
Autorka książek:
- Dobra dieta dla małych i dużych dzieci – Świat Książki, 2009
- Przepisy Tosi i Franka, czyli jedz zdrowo od najmłodszych lat – Media Rodzina, 2010
- Co wiosna, co jesienią – Świat Książki 2012
- Zdrowa kuchnia dla dzieci –SPAR 1997, 2004
- Polskie potrawy na święta i karnawał – Prószynski i S-ka 2005
- Polska kuchnia naturalna – SPAR 1994
Autorka programów: Zdrowy uczeń w szkole oraz Radosny Przedszkolak oraz części merytorycznej programu Aktywnie po zdrowie.
Pracowała w Poradni Chorób Metabolicznych oraz w Zakładzie Szkolenia i Oświaty Zdrowotnej w Instytucie Żywności i Żywienia.
Jest Prezesem Fundacji „Zdrowy Uczeń”.
Współpracuje z pismem „Twoje Dziecko”, jest konsultantem w Onet.pl
Prowadzi stronę o właściwym odżywianiu: JedzenieDlaZdrowia.pl